Hamam Böceği
Eklem bacaklılar grubundan olup küçük haşere türleridir. Hamam böceklerinin 3 çift ayakları, başında da 1 çift antenleri bulunur. Vücudu ve gövdesi sert kabuktan oluşan bir çift kanat ile kaplıdır. Hamam böcekleri ulaşımını yürüyerek yaparlar. Kanatlarını uçmak için kullanmazlar. Hamam böcekleri ayaklarının çok güçlü olmasından ve çok ayağının bulunmasından dolayı çabuk hareket ederler. Hamam böceği saatte birkaç km yol alabilir.
Dünyada orduları bile dize getirmiş, orduları hastalıktan helak etmiş bu küçük canlı boyundan çok büyük zararlar vermektedir.
Her alana yayılabilen ve çok hızlı üreyen Hamam Böceğini yok etmek için etkili böcek ilaçları ile hamam böceği ilaçlaması yaptırılması şarttır.
Tüm haşere türlerinde olduğu gibi hamam böceği de yumurtlama sistemi ile çoğalır. Her üremesinde yüzlerce yumurta yapan hamam böcekleri yumurtalarını bir süre sırtında taşır. Hamam böceğinin yumurtalarını sırtında taşıması sonucu yumurtalar yerlere dökülür ve yumurtalar ortama yayılır. Hamam böceği yumurtaları gözle görülmez.
Hamam Böceği Ne Kadar Yaşar ?
Hamam Böcekleri yaklaşık olarak 2 - 2,5 yıl kadar yaşarlar. Hamam böceklerinin sürekli ürediğini düşünürsek ortamda sürekli yavru olur. Yaşam koşulları ve mücadele yöntemleri ömrünü belirler.
Hamam Böceği Yaşam Alanları
Hamam Böceği, nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı seven haşere olması nedeni ile ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türüdür. Yiyeceğin bol olduğu ev, fırın, mutfak, pastane, çöplük ve lokanta gibi alanlarda çok sık görülür.
Evimizde ise hamam böceği lavabo altlarında, evin mutfağında, evin bodrumunda, çatı katlarında hatta yatak odalarına kadar her mekanda bulunurlar.
Yalnız başlarına yaşamayı sevmeyen hamam böcekleri bulundukları yerlerde çok sayıda bulunurlar. Bulundukları alanlarda gündüz çok fazla dışarıya çıkmasalar da, gece sessizlik ve tenhalık olduğunda ortalıkta dolanmaya başlarlar. Hamam böceklerinin birçok canlıya oranla insanı ısırması ya da sokması yoktur. Beslenme olarak insanı kullanmayan hamam böcekleri ne kadar zararsız gibi dursalar da, insana birçok hastalık bulaştırabilirler. Ev ve işyerlerinde açıkta bırakılan yiyeceklere dadanarak yiyeceklere salyalarına bırakan hamam böcekleri insana verem mikrobu, hepatit virüsü, alerjik hastalıklar, astım hastalığı, dizanteri gibi hastalıkları bulaştırmalarının yanı sıra en önemli olarak gıda zehirlenmelerinde büyük rol oynarlar.
Hamam Böceği İlaçlama
Hamam böcekleri, yalnızca ülkemizde değil, dünyada da pest kontrol işlemlerinin en fazla uygulandığı haşerelerin başında gelir. Mücadelesi zor olan bu canlılar, çok hızlı ürediklerinden, etkili ilaçlar kullanılmadan yok edilemez.
Hamam böceğinden doğal yöntemler ile kurtulmak mümkün değildir. Bu nedenle, sağlık açısından tehdit oluşturan bu haşerelere karşı, böcek ilaçlama yaptırmak şarttır. Hamam böceğinden kurtulmak için yapılan ilaçlama uygulamalarında kullanılan haşere ilaçları büyük önem taşır. Zira basit ilaç türleri, bu canlılara karşı etkili olmaz. Bunun yanı sıra uygulama yöntemi de önemli olmakla birlikte, profesyonel firmalardan destek almak şarttır. Hamam böceği ilaçlama, profesyonel biçimde yapılmadıkça, istenilen sonucu vermeyecektir.
Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olan ilaçları, halk sağlığı ve vektör kontrol uzmanı nezaretinde uygulayan yetkili ve deneyimli bir firmayız. Manisa Böcek İlaçlama olarak Manisa İl Merkezi ve çevresinde Hamam Böceği İlaçlama hizmetini; 7/24 müşteri memnuniyeti odaklı garantili ve ekonomik ilaçlama fiyatlar ile vermekteyiz.
Manisa Böcek ilaçlama olarak firmamız, hamam böceği ilaçlamada size hem uygun hem de garantili iş olanağı sunar. Etkin ve çözüm odaklı çalışan firmamız, uzmanlaşmış kadrosu ile hamam böceği ilaçlamada 7 gün 24 saat hizmetinizdedir.
Hamam Böceği İlaçlama Uygulama Alanları
- Ev İlaçlama
- Okul İlaçlama
- İş Yeri İlaçlama
- Site İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Lokanta İlaçlama
- Fabrika İlaçlama
- Restaurant İlaçlama
- Otel İlaçlama